Even voorstellen


Bloemen, de natuur, tekenen, creativiteit en schrijven hebben altijd al een belangrijke rol gespeeld in mijn leven.

Als kind vond ik het heerlijk om van madeliefjes, besjes en blaadjes, die ik buiten tijdens het spelen vond, bloemstukjes te maken. Ook was ik graag samen met mijn opa in zijn tuin en genoot dan van alles wat bloeide en groeide. En ik kon uren op m’n kamer in opperste concentratie tekenen.

Na de middelbare school heb ik dan ook voor een creatief beroep gekozen. Ik heb een opleiding gevolgd tot bloemist en ik heb dit werk bijna 15 jaar met heel veel plezier en passie gedaan.

 

Sinds ik in 2017 mijn eigen bedrijf ben gestart en ik me weer meer op het tekenen heb gefocust, hebben bloemen en de natuur ook steeds een belangrijke rol gespeelt in mijn werk. De bloemen en andere facetten uit de natuur heb ik veelvuldig verwerkt in vrije tekeningen en mandala’s.

 

Later, in 2019/2020, is daar het Botanisch tekenen bijgekomen. Alles wat ik leuk, interessant en inspirerend vind komt voor mij met botanisch tekenen samen. Als ik hier mee bezig ben lijkt alles op z'n plek te vallen en dit is echt iets wat ik moet doen en waar ik meer over wil leren en ontdekken.

Ik werk graag met grafiet, kleurpotlood, pen/inkt en soms aquarelverf. Deze materialen hebben een moderne uitstraling die goed past bij mijn stijl die zich typeert door haar zachte toets.
Het medium dat ik gebruik in mijn werk verschillen per keer. Dit is afhankelijk van het onderwerp en waar op dat moment mij focus ligt qua techniek en materiaal.

In mijn Portfolio vind je voorbeelden van mijn werk.

 

Schrijven heb ik weer herontdekt en daar spendeer ik momenteel, naast het tekenen, het grootste gedeelte van mijn tijd aan.

 

Heb je vragen over mijn werk, interesse in een illustratie of iets anders, dan mag je altijd contact met me opnemen.

 

Groetjes Kim 


Opleidingen & Cursussen:

- Basiscursus Flora 2023 (Floron)

- RBGE Certificate Botanical Illustration (Distinction) (2021)

- Basiscursus Botanisch tekenen / Marianne Verschoor (VBKN) (2020)

- Mandala tekendocent / Mandala tekenpunt (2017)

- Bloemsierkunst / 't Vanck (1997)


- Kunstlievend lid Vereniging van Botanisch Kunstenaars Nederland (VBKN)

- Tuinvrijwilliger Kasteel Huis Bergh